Mikä on Kokonaisturvallisuus? | Kokonaisturvallisuus 2022
Kokonaisturvallisuus

Mikä on Kokonaisturvallisuus?

Varautuminen on välittämistä

Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuteen keskittyvät messut järjestetään jo yhdeksännettä kertaa. Vuoden 2022 tapahtuman teemoina on kyberturvallisuus ja poikkeusoloihin varautuminen.

Osta liput tapahtumaan nyt!

Lippukauppaan

7.–8.10.2022

Mitä on kokonaisturvallisuus?

Kokonaisturvallisuus koskettaa meitä jokaista, se on paljon enemmän kuin Puolustusvoimat. Kokonaisturvallisuus on kotivaraa, kyberturvallisuutta, henkistä kriisinkestävyyttä ja varautumista. Kokonaisturvallisuus-messut tarjoavat uusia näkökulmia turvallisuuden eri osa-alueista niin meille kansalaisille kuin järjestöille, elinkeinoelämän toimijoille ja viranomaisille.

Kyberturvallisuus ja poikkeusolot

Tapahtuman teemana on kyberturvallisuus ja poikkeusoloihin valmistautuminen – korona-aikana teema on osoittautunut hyvin ajankohtaiseksi ja tarpeelliseksi. Tapahtuma sisältää paljon ohjelmaa aina puheenvuoroista seminaareihin, soittokuntien esityksiin ja kalustonäyttelyihin.

Ohjelma


Kyberturvaa ja poikkeusoloihin varautumista

Tapahtuman sisältö kattaa laajasti kokonaisturvallisuuden osa-alueet aina viranomaistoiminnasta arjen askareisiin ja kodin hätävaraan.

Historian havinaa

Kokonaisturvallisuus-messujen tarina alkaa jo vuodesta 1992, kun Helsingissä järjestettiin ensimmäiset Maanpuolustus-messut. Vuosien saatossa tapahtuma on saanut monipuolisia muotoja ja kehittynyt esittelemään erilaisia yhteiskunnan ja yksilön turvallisuuden kannalta tärkeitä palveluita, järjestöjä ja tuotteita.

Tutustu tänä vuonna mukana oleviin yrityksiin, yhdistyksiin ja toimijoihin!

Näytteilleasettajat


Varautuminen on viisautta – mitä juuri minä voin tehdä?

Turvallisuusasiat ja turvallisuuspolitiikka kiinnostavat tässä hetkessä niin yhteiskuntamme ja yritystemme johtoa kuin meitä suomalaisia poikkeuksellisen paljon. Vastaavaa kiinnostusta en ole nähnyt, vaikka turvallisuusasioiden parissa olen työskennellyt 25 vuotta. Turvallisuusympäristömme on muuttunut merkittävästi ja lyhyessä ajassa.

Lue sotatieteiden tohtori ja professori Jarno Limnéllin kolumni:

Kolumni


Pysy mukana!

Uutiskirjeen tilaajat saavat uusimmat tiedot tapahtumasta suoraan sähköpostiin.

Saat muun muassa
  • Tiedon lipunmyynnin avautumisesta
  • Uusimmat ohjelmajulkistukset
  • Vinkkejä sujuvaan messupäivään
  • Yhteenvedon messupäivän tapahtumista

Tilaa uutiskirje

Seuraa Kokonaisturvallisuus-messuja Facebookissa.