Kokonaisturvallisuuden Foorumi | Kokonaisturvallisuus 2022
Kokonaisturvallisuus

Kokonaisturvallisuuden Foorumi

pe 07.10.2022 12:00-14:00

Tähtien Sali, seminaarikeskus 2. krs

Tervetuloa Turvallisuuskomitean ja valtion Kyberturvallisuusjohtajan järjestämään Kokonaisturvallisuusfoorumiin!

Foorumin teemana vuonna 2022 on kyberturvallisuus, jota tarkastellaan kokonaisturvallisuuden mukaisesti eri näkökulmista.

Tule kuulemaan kun asiantuntijat kertovat siitä, miten sinä kansalaisena tai yrityksessä voit rakentaa kyberturvallista yhteiskuntaa. Kuulemme myös inspiroivan puheenvuoron siitä, millainen merkitys eri taustoista tulevilla ihmisillä on kyberturvallisuuden rakentamisessa. Kuten kaikessa muussakin turvallisuudessa, yhdessä tehden pärjää parhaiten, mistä meille alustaa Disobey-yhteisö. Lisäksi foorumissa kuullaan miten pk-yritykset voivat panostaa tietoturvaan, sekä mitä kyberturvallisuuteen kuuluu yhteiskunnan näkökulmasta.

Tästä voit osallistua tapahtumaan etänä: https://vimeo.com/event/2419465/6747140a2c
Huomaathan, että chat-ominaisuuden kautta voit esittää kommentteja ja kysymyksiä esiintyjille. Moderaattorimme JP Rantanen seuraa kysymyksiä reaaliaikaisesti.

Ohjelma

 

 

 

Foorumin avaus
Tilaisuuden juontaa uutisjuontaja ja -tuottaja JP Rantanen
Twitter: @JPRantanen
Instagram: @jp.rantanen

 

 

 

 

 

 

Jokapäiväinen kyberturvallisuutemme
Kyberturvallisuuskeskus kertoo arkiosaamisen merkitystä tietoturvallisen yhteiskunnan rakentamisessa. Pienillä valinnoilla voi saada aikaa suuriakin muutoksia.
Tietoturva-asiantuntija Matias Mesiä, Kyberturvallisuuskeskus, twitter: @certfi

 

 

 

 

 

 

Inklusiivisuuden ja monimuotoisuuden merkitys kyberalalla nyt ja tulevaisuudessa
Founder & Chapter President Noora Hammar Women4Cyber Finland,

Twitter               https://twitter.com/H4mNo

LinkedIn            https://fi.linkedin.com/in/noorahammar

 

 

 

 

 

 

Yhteisön voima
Turvallisuutta ei rakenneta yksin, mutta onneksi ei tarvitsekaan. Disobey-yhteisön Benjamin Särkkä kertoo, miltä yhdessä tekeminen näyttää kyberturvallisuuden saralla. Twitter: @Notquiteyou ja Linkedin: @igotroot

 

 

 

 

 

 

 

Yritykset kyberviidakossa

Kyberala ry:n (FISC) toimitusjohtaja Peter Sund lähestyy kyberturvallisuutta erityisesti Suomessa havaittavien kolmen trendin ja ilmiön kautta: Kyberuhkataso ja tietoisuus siitä on kasvanut yritystoimijoiden keskuudessa. Tämä ei kuitenkaan riitä ohjaamaan taloudellisia toimijoita parempaan kyberturvallisuuteen, vaan tarvitaan myös sääntelyä. Samalla kuitenkin ymmärrys kyberturvallisuudesta ja sen kehittämisestä vaihtelee suuresti, samoin siihen tarvittavat resurssit.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/peter-sund-b40a214, https://www.linkedin.com/company/fisc-finnish-information-security-cluster/

 

 

 

 

Koko yhteiskunnan kyberturvallisuus
Tietoverkot ovat yhteiskunnan hermosto, ja siksi myös osa Kokonaisturvallisuuden suunnittelua. Foorumin viimeisessä puheenvuorossa uutisjuontaja ja -tuottaja JP Rantanen haastattelee valtion kyberturvallisuusjohtaja Rauli Paanasta siitä, miten kyberturvallisuus voi kokonaisturvallisuuden näkökulmasta. twitter: @rauli_paananen

 

 

 

 

                                                         Foorumin päätös