Tasavallan presidentin tervehdys | Kokonaisturvallisuus 2022
Kokonaisturvallisuus

Tasavallan presidentin tervehdys

Uutiset  03.10.2022

Kokonaisturvallisuus käsittää turvallisuuden eri muodot arjen turvallisuudesta maanpuolustukseen. Meistä jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa itsensä, lähipiirinsä ja yhteiskunnan turvallisuuteen.

Elämässä voi tapahtua asioita, jotka ovat omien vaikutusmahdollisuuksiemme ulkopuolella. Sen olemme saaneet huomata pandemian, Eurooppaa ravistelevan sodan tai energiakriisin myötä. Koska emme voi ennakoida tulevaa, maamme valmiuksia kannattaa kehittää siten, että pystymme vastaamaan jopa melkein mahdottomaan.

Kyberturvallisuus on yhä ajankohtaisempi kysymys. Uhkia muodostavat toimijat ovat ammattimaisia ja hyökkäykset vakavia. Olemme jo tunnistaneet tapauksia, joissa vihamieliset tahot ovat onkineet niin henkilötietoja kuin yrityssalaisuuksia. Onneksi valmiutemme on tälläkin saralla kansainvälisesti korkealla tasolla.

Kokonaisturvallisuus-messut osaltaan lisäävät tietoisuutta maanpuolustuksesta sekä uusista uhkakuvista. Kiitän kaikkia messujen järjestämiseen osallistuneita. Pidetään valmiudestamme yhdessä huolta. Kokonaisturvallisuudesta keskusteleminen kuuluu meille kaikille.

Tasavallan presidentin tervehdys (pdf)